Slovenski nacionalni naftni komite
SEKCIJA MLADIH

Sekcija mladih ustanovljena v okviru SNNK-WPC

Strateška področja delovanja WPC so organiziranje svetovnih kongresov, usmerjanje medkongresnih aktivnosti, pospeševanje dialoga med članicami ter pritegnitev mladih strokovnjakov in študentov obeh spolov k sodelovanju pri razvoju svetovne naftno-plinske industrije. Mladi strokovnjaki so namreč povsod v svetu zelo pomemben faktor razvoja in jih je zato potrebno na poseben način pritegniti ter jim omogočiti, da lahko razvijejo lastne ideje, talente in odgovornost za ustvarjanje boljše naftno-plinske industrije jutrišnjega dne.

Prvi korak v to smer je storil Kitajski NC s tem, da je organiziral 1. WPC Youth Forum. Leta 2006 je WPC ustanovil WPC Youth Committee (WPC YC) in januarja 2007 je 7 članov, ki so jih imenovali nacionalni komiteji, oblikovalo naslednje temeljne principe za delovanje komiteja:

Poslanstvo:

  • delovati tako, da bo svet slišal mlade naftno-plinske strokovnjake,
  • zagotovit odlične ideje za naftno-plinsko industrijo,
  • javnosti posredovati realno sliko, izzive in možnosti naftno-plinske industrije,
  • premostiti generacijsko vrzel s pomočjo mentorskih mrež.

Vizija: mladi, ambiciozni strokovnjaki naj oblikujejo trajnostni razvoj.

Vrednote: transparentnost, integriteta, raznovrstnost, socialna odgovornost, varovanje okolja, tehnološke inovacije in razmišljanje na dolgi rok.

Mladi strokovnjaki in študenti imajo s tem možnost predstaviti svoje poglede strokovnjakom-vrstnikom s področja naftno-plinske industrije in preverjati svoja stališča v krogu s starejšimi, bolj izkušenimi naftno-plinskimi strokovnjaki, tudi iz vodilnih naftno-plinskih družb vsega sveta.

 

 
www.world-petroleum.org © 2003-2019 Slovenski nacionalni naftni komite, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe