Slovenski nacionalni naftni komite
Brošure

Pojmovnik

Pojmovnik izrazov iz naftne in plinske panoge je bil prvič objavljen leta 2001, v katerem so bili večinoma le izrazi, ki so se uporabljali v zvezi z nafto.
Leta 2005 ssmo pojmovnik razširili z izrazi, ki so značilni za to vejo industrije ter v tesnejši navezavi na ostale veje energetike.
Po desetletju premora je pred vami nova verzija, ki vse našteto nadgrajuje s pojmi, povezanimi z dejavnostmi naftno-plinske industrije, ki jih imenujemo nekonvencionalne.

Prelistajte celotno revijo >>

Abecedno kazalo pojmovnika

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Oglejte si še ...


Javna predstavitev rezultatov raziskave Inštituta za ekonomska raziskovanja:

"Priporočila ekonomski politiki Slovenije glede
politike oblikovanja cen tekočih goriv pri vstopanju v ERM 2"


Slovenski Nacionalni Naftni Komite (SNNK) je v sodelovanju s Slovenskim Makroekonomskim Forumom (SMF) na Ekonomski fakulteti v Ljubljani organiziral javn predstavitev raziskave o cenah tekočih goriv ob prevzemu evra v prihodnjih letih.

Predstavitev rezultatov je bila v sredo, 12. januarja 2005, ob 15:00 uri, v dvorani Cisef na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Avtorji raziskave - Jože P. Damijan, Sašo Polanec in Igor Masten - (Ekonomska fakulteta, IER in EUI Firenze) so na znanstveno-raziskovalnem seminarju primerjalno analizirali vpliv dinamike svetovnih cen tekočih goriv na stopnjo inflacije v Sloveniji in državah EU ter na podlagi modelskih simulacij oblikovali priporočila ekonomski politiki Slovenije, kako oblikovati cene tekočih goriv v obdobju članstva v tečajnem mehanizmu ERM 2 in pred prevzemom evra.

 
www.world-petroleum.org © 2003-2019 Slovenski nacionalni naftni komite, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe